Abans de dir qui som, us direm que pensem que és més important el que es fa que no pas qui ho fa, i per tant volem defugir tot personalisme. Som un grup de persones que aportem la nostra il·lusió, esforç i experiència per a tirar endavant un projecte empresarial amb una història aclaparadora (poques llibreries hi ha amb més de 250 anys d'experiència) i un futur amb més possibilitats que mai.

El nostre projecte no és poca cosa: portar endavant una llibreria petita, (potser no tan petita: 200 m2 d'exposició, 15.000 llibres, 30.000 articles de papereria i regal) a una ciutat petita situada a la perifèria (a totes les perifèries imaginables), en ple segle XXI on tot sembla tan a l'abast i a la vegada tot cau tan lluny.

Ens agrada pensar que amb la nostra empresa aportem alguna cosa a la difusió de la cultura, i que participem i ajudem a difondre la idea de que la cultura (totes les cultures) ens fa més humans, més persones. Sabem que no som 'creadors' de cultura, però la servim en la mesura de les nostres possibilitats posant-la a l'abast de la gent.

Sabem quin és el nostre lloc i no volem ocupar-ne cap altre, i per això no volem ser autors, ni editors, ni distribuïdors, ni agents culturals, ni crítics, ni mecenes: sols volem ser llibreters, perquè pensem que les coses surten millor si cadascú fa la seva feina, i a més la fa bé.

En aquest sentit no som sols agents comercials. No ens limitem a comprar i vendre, doncs davant de la immensitat de l'allau del que es publica, ens cal fer un esforç per a seleccionar i oferir als nostres clients el que creiem que s'ho val. I els criteris que apliquem son força clars: obertura i diversitat d'idees, llibertat del pensament, universalitat de la cultura, visió crítica de la societat, igualtat de les persones i els pobles.

I tot això sense oblidar que sols som una petita llibreria d'una petita ciutat. Però recolzem la literatura i els autors locals amb el mateix entusiasme que les grans obres de la resta d'autors catalans i universals.

Pensem, treballem i actuem en català, i en aquest sentit posem en pràctica cada dia la idea de que la llengua catalana és una més entre totes les del mon, i a més, és la nostra.

No tenim una orientació política definida i entenem que cada un/una té les seves pròpies afinitats, però com a organització rebutgem qualsevol plantejament polític i social que no participa de les idees d'igualtat, llibertat i respecte per les persones, els pobles i les seves maneres de pensar, i de promoció activa dels drets humans i la pau.

Aquesta actitud és majoritària (amb matisos, es clar) entre els/les que formem part de la llibreria Viladrich, i intentem triar els/les nostres col·laboradors/es amb plantejaments afins.
Entre els/les nostres clients/es hi ha una gran diversitat, però no ens hem dedicat a fer proselitisme del nostre 'ideari', i per tant entenem que els que no els agrada com som ja no hi venen, senzillament.

 

La nostra història, com podeu llegir tot seguit, ve de lluny i això sempre imprimeix un caràcter, però mirem cap al futur. Procurem estar al dia en un mon globalitzat, tecnificat i informatitzat, i per això podem oferir des del llibre més local publicat fa un segle, fins a un llibre digital. Tenim una botiga de les 'tota la vida', però també en tenim dues a la xarxa: una de llibres en paper i una d'eBooks (ens agrada dir-ne 'eLlibres').

Compra el teu llibre en línia

                     

També ens pots trobar a:

      

Aquest projecte ha rebut un ajut del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte.